Intodeauna…

Intotdeauna m-am gandit la ce i se intampla celuilalt, la ce il afecteaza, la ce il face sa sufere… Si mi-am dat seama ca, atunci cand celalalt trebuie sa se gandeasca la mine, decide sa fuga cat mai repede ca nici macar sa nu dea cu ochii de cea care, la un moment dat, l-a ajutat… Ce pot sa zic?!? Scarbosenie ambulanta de o ipocrizie nemaintalnita care se vrea extrem de diplomata… Fiinta abjecta cu zambet gales si elegant… Un post urat, o zi posomorata, o stare greu de identificat( voiam sa zic ‘ de definit”, dar deh cacofonia asta)… Si din nou par ca raman fara cuvinte… Vreau doar sa ma gandesc la mine, la ce va fi sa vina si la ce va fi sa treaca!

Anunțuri
Explore posts in the same categories: Cunoastere, Viata

7 comentarii pe “Intodeauna…”

 1. luminita Says:

  Probabil te referi la o persoana anume, care te-a dezamagit de curind; cel putin asa imi sugereaza cuvintele dure.
  Da, ne simtim deceptionati cind celalalt nu se comporta conform cu asteptarile noastre, cind incalca normele reciprocitatii sociale.
  ”Ce pot sa zic?!?”
  Dupa parerea mea exista doua explicatii:
  – fie profita de bunatatea celui care il ajuta si nu-i pasa cind acesta, la rindul lui, are nevoie de ajutor, stabilind relatii numai in propriul interes
  – fie nu a invatat ”The Golden Rule or ethic of reciprocity” (pt. detalii -> wikipedia.)
  In a doua situatie, nu cred ca exista intentia de a rani pe celalalt.

  • tharsisr Says:

   Nu, este ceva general care are mult de-a face cu o anumita expresiedin popor de timpul ” facerea de bine…” Intrebarea mea nu se referea la ” de ce? „, ci ” ce fel de fiinta?”- raspuns pe care l-am si dat in continutul postului… Oricum, interpretarea ta arata clar ca un text este de mii si mii de ori altfel decat isi imagineaza la un moment dat creatorul- fara cititor el nu exista decat sumar.

   • luminita Says:

    Facem bine doar pentru a fi rasplatiti ? Din motive egoiste, asteptind recunostinta ? Trebuie sa ne asumam riscul de a nu fi tratati asa cum ne-am dori.
    ”Blessed are they who expect nothing, for they shall not be disappointed.”Edmund Gwenn

 2. tharsisr Says:

  Facem bine ca sa ni se faca bine… Acum catva timp as fi combatut cu multa aciditate ideea ce omul e egoist, dar viata mi-a aratat ca in esenta tot ce face omul e din pur egoism… Intr-adevar, exista riscul de a nu fi tratati asa cum ne-am dori, dar asta nu inseamna ca fiinta care ne trateaza altfel decat meritam nu e una abjecta si scarboasa…

 3. luminita Says:

  Pe fiinta care nu ne trateaza cum credem ca meritam, daca nu ne convine cum se poarta, putem sa o evitam. Cum iti explici ca exista oameni care continua sa faca bine, sa ajute, sa salveze, chiar daca nu primesc nimic in schimb, nici material, nici afectiv ? O fac, oare, pentru a se proteja de sentimentul de vinovatie care ar aparea daca nu se comporta conform propriilor principii morale? Sau poate din mila ? Sau poate pentru ca spera ca intr-o zi sa fie si ei tratati la fel ?

  • tharsisr Says:

   Oamenii care continua sa faca bine sunt aceia care nu vor sa cada sub limita propriilor principii( lista pentru care ceilalti n-ar da niciun leut- nu ca ar merita mai mult)… Lumea s-a invatat cu ei intr-un anumit fel si o schimbare in comportament ar atrage anumite consecinte, consecinte pe care din lasitate si/sau comoditate acesti oameni de bine se tem sa le suporte… In general, acesti oameni minunati ce fac numai bine nu au o viata a lor si au o teama ca facand ceva ce i-ar deranja pe ceilalti ar fi exclusi din lumea in care s-au obisnuit sa stea…

   • tharsisr Says:

    Simplul fapt ca si tu te-ai gandit la acele raspunsuri scrise sub forma de intrebari arata clar cum sunt vazuti de societate oamenii de bine( dintre care poate facem si noi parte).


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: