Soc…

” – Ai vazut??? Avem ceva d-ale gurii??? A adus aia ceva???
– Poate… Sper ca de nu imi cad suncile pana la 13..
– Ei, se poate?!? Normal ca am adus de haleala!”

Cum vi se pare acest minidialog??? Mie mi se pare degradant si penibil… Si totusi, oameni care ar trebui sa fie deasupra acestor lucruri, ca asupra a multor altora, se arunca asupra halelii ca nemancatii de sapte zile… Off, ce saracie pe ei! Cum sa stea la o barfulita fara haleala langa ei?!? Ar fi un adevarat paradox… Jenant ca am dat de astfel de oameni… Termitele…

Anunțuri
Explore posts in the same categories: Cunoastere, Viata

8 comentarii pe “Soc…”

 1. luminita Says:

  mesajul tau imi aminteste genul de limbaj pe care il folosesc jurnalistii – inacceptabil.
  exemple nenumarate:
  Buluc la mincare buna
  Masurile hais si cea ale lui boc
  Saracia, la mina presedintelui
  Le-a ajuns cutitul la os (despre grevisti)
  Rascoala la finante
  Imbulzeala pentru patriarh
  Actiune ticaloasa a Guvernului
  etc…etc…

  • tharsisr Says:

   Inacceptabil??? De ce??? ” Genul de limbaj pe care il folosesc jurnalistii” apartine stilului publicistic- nu e nimic rusinos ca il folosesc, ci e demn de meseria pe care o au(atunci cand stiu sa scrie corect limba romana)…

 2. luminita Says:

  expresiile pe care le-am dat ca exemplu sint acceptabile intr-un limbaj in familie; ti se pare ca suna bine la tv ”buluc”, ”imbulzeaza” sau masurile guvernului sint ”hais si cea”?!?
  lasind la o parte tema mesajului, se pare ca iti place sa ma contrazici.

  • tharsisr Says:

   Si de ce sa nu se foloseasca??? !!!??? Fac parte din vocabularul limbii romane?!? Ai auzit de sens conotativ??? Dar de figuri de stil??? Eu imi sustin parerea, dar fiecare intelege ceea ce vrea!

 3. luminita Says:

  daca-i asa, si injuriile si obscenitatile fac parte din vocabular si, totusi sint neacceptabile; cine foloseste expresii de genul celor enumerate (era sa zic ”pomenite”, ceea ce ar fi fost inacceptabil), nu-si merita numele de ziaristi. dovedesc ca nu pot depasi conditia de oameni ”de turma”, care n-au trecut printr-o universitate.

  • tharsisr Says:

   Sau poate folosesc acele cuvinte atat de triviale pentru tine pentru a denota mizeria celor care se calca in picioare la deschiderea mall-urilor sau prostia celor care vor sa pretinda ca sunt altceva decat ceea ce au in suflet( si anume mocirla)… Un om care a trecut printr-o universitate trebuie sa stie sa comunice in mai multe registre- daca ar vorbi elevat multimea( si multimii i se adreseaza mass- media) s-ar uita in crucis( ne-am vrea noi o tara de intelectuali, dar adevarul este ca majoritatea romanilor sunt semianalfabeti)… Asa ca daca vrei cuvinte pompoase, du-te la anumite cursuri si seminarii, nu la minepe blog- eu vorbesc in limbajul care imi convine atunci cand vreau sa pomenesc de haleala unora care se vor intelectuali…

   P. S. : Sfat- mai intereseaza-te de trasaturile stilului publicistic si de rolul lui( vad ca esti cam confuza)… Si daca tot te iei de bietii ziaristi in a caror oala m-ai aruncat, invata mai intai sa scrii corect.( sa vedem daca te prinzi).

 4. luminita Says:

  fata de altii, scriu destul de corect (n-am sa scriu cu i din a, am facut-o doar la admitere si licenta); or mai fi si alte scapari, nu neg.
  nu te consider ziarista, nu stiu de unde reiese asta, dar nu ma asteptam ca o absolventa de litere sa agreeze limbajul familiar, trivial.
  jurnalistii ar trebui sa incerce sa ridice nivelul de educatie, nu sa se coboare la nivelul ”turmei”.; nu s-ar uita nimeni crucis, daca, in loc de ”haleala”, ar spune ”hrana”, sau daca in loc de ”buluc” si ”imbulzeala”, ar folosi ”aglomeratie”. nu e o noutate ca televiziunea e un factor de mentinere a ”prostiei”.

 5. tharsisr Says:

  Si de ce la admitere si la licenta ai scris cu ” î” din ” a” ?!? Una e a agrea, alta a folosi cu cap anumite cuvinte… Rolul mass- media, deci al jurnalistilor, este de a informa, nu a ridica nivelul cultural/ educational al poporului… Nivelul cultural/ educational este ridicat de alte institutii si de revistele specializate… Sunt de acord ca nimeni nu s-ar uita crucis, dar nimeni nu ar mai citi- jurnalistii isi vand marfa asa cum ceva poporul- cititorul… Televiziunea este o particica a mass- media, nereprezentand jurnalistii, in sens larg… Prostia nu e a televiziunii, ci a celor care si-o aleg!


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: