Bilet de trimitere…

Lunar, tuturor li se ia o suma oarecare din propria munca pentru a o indrepta catre casa de asigurari de sanatate… Si poate, la un moment dat in viata, te gandesti sa te duci la medicul de familie sa iti dea un sfat, poate si un bilet de trimitere, catre un specialist… Si cand ajungi la faimosul cabinet al specialistului- surpriza! : afli ca biletul este singurul element gratuit, ca orice alta investigatie costa si ca toate conditiile acestor policlini de stat sunt execrabile… Si biletul,  ca sa fie primit,  trebuie sa fie scris cu majuscule, fara prescurtari la adresa, cu o singura parafa si cu o singura stampila rotunda si ca daca nu e insotit de o adeverinta de salariat este inutil( desi pe el se precizeaza clar ca subsemnatul plateste cas-ul)… O atata indobitocire si umilire este greu de descris… Oare de ce ne sunt luati acesti bani?!? Pentru ce servicii?!? De ce nu ni se da dreptul sa ne alegem noi asigurarea de sanatate la o policlinica la care dorim?!? De ce acceptam acest atentat la propria noastra viata?!? Si ce am putea sa facem?!? Uneori mi se pare( si sper ca asa sa fie realitatea) ca societatea in care am ajuns sa traiesc este intr-o deriva continua si ireversibila… Vorba bunicei : cine poate oase roade, cine nu, nici carne moale!

Anunțuri
Explore posts in the same categories: Viata

8 comentarii pe “Bilet de trimitere…”

 1. luminita Says:

  Nu poti primi bilet de trimitere pentru consultatie gratuita fara a avea calitatea de asigurat, deci adeverinta nu ar fi necesara la medicul specialist. Din experienta mea, stiu ca adeverinta se prezinta doar medicului de familie. Ar fi util un sistem informatizat de evidenta a asiguratilor, asa ar disparea adeverintele pentru care trebuie sa facem drumuri…
  Ce intelegi prin ”De ce nu ni se da dreptul sa ne alegem noi asigurarea de sanatate la o policlinica la care dorim?!?” Eu stiu ca trimiterea este valabila la orice clinica in care medicii au contract cu casa de asigurari, nu ne este impusa o anume institutie.
  ”conditiile acestor policlini de stat sunt execrabile…” este adevarat, insa, repet, trimiterea este valabila si in unele clinici private.

  • tharsisr Says:

   Eu am primti acest minunat bilet si, ajungand la cabinetul specialistului, am citit negru pe alb ca trebuie sa aduc si adeverinta de salariat( ceea ce mie mi se pare o aberatie, tinand cont de faptul mentionat si de tine si anume ca avand bilet de trimitere, atunci am calitatea de asigurat)… Multe ar fi utile, dar noi traim in prezent, nu intr-o lume ipotetica… Ma refer la dreptul meu de a decide unde sa virez lunar acei bani care imi sunt luati cu forta intr-un mod inutil pentru mine in fiecare luna…

   Poti sa imi zici care sunt clinicile particulare care au contract cu CAS?

 2. luminita Says:

  clinicile anima
  laborator medlife (cred ca unele analize nu se deconteaza).

  ”Printre marii furnizori care au încheiat contracte cu casele de asigurări se numără Romclinic, Clinica Medicală Hipocrat 2000, Centrul Medical Romar, Medicover Rombel, Medlife, Sanador, Medcenter, Lasermed.”

  • tharsisr Says:

   In medlife n-am incredere…. De cealalta n-am auzit… M-ar interesa experiente personale, nu bucati dintr-un articol… Una e ceea ce se scrie, alta ceea ce se simte…

 3. luminita Says:

  Eu am raspuns intrebarea ta. (”Poti sa imi zici care sunt clinicile particulare care au contract cu CAS?” Am gresit cu ceva ? M-am gindit si ca ai fi putut afla informatiile de pe internat, totusi ti-am scris.
  Mi-ar fi destul de greu acum sa-mi scotocesc in memorie pentru a descrie experiente. Insa, pot spune ca, in general, in clinicile particulare (in ambulatoriu) timpul de asteptare a fost mai scurt, conditiile de igiena – mai bune, nu era aglomeratie, pentru ca se faceau programari. In ceea ce priveste personalul medical, experiente placute sau neplacute am avut si in clinicile de stat, si in cele private.

  • tharsisr Says:

   Mi-ai scris ceva preluat de pe net, fara o valoara reala pentru mine. Stiu si eu sa dau un click si sa aflu ceea ce mi-ai scris tu. Si mai stiu si eu cum e in clinicle particulare( stiu care sunt ok si care sunt doar de fatada)… Pe mine ma interesa sa stiu daca tu ai fost la o astfel de clinica particulara cu bilet de trimitere de la medicul de familie si, daca da, cum a fost( ca doar despre asta vorbeam in post, nu?!?? .

   P. S. Importanti sunt medicii buni!

 4. luminita Says:

  da, am fost cu bilet de trimitere de la medicul de familie la clinica hipocrat 2000 acum vreo 5 ani si la alte clinici, insa nu-mi amintesc care si cind…
  importanti sint medicii buni atit pe latura de pregatire in specialitate, cit si pe cea de comunicare cu pacientul.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: