Relatii…

Ieri, la pranz, m-am intalnit cu o prietena pe care n-o mai vazusem de ceva timp… Totusi nu despre ea vreau sa vorbesc, ci despre ceea ce am observat vrand- nevrand intr-un tramvai… O fata tanara si draguta era asaltata de o persoana mai mult decat dubioasa … Si de-a lungul a mai multe statii, pustiul pipernicit incerca in zadar sa o seduca pe biata fata, care nu mai putea scapa de libidinos: ” ca are bani”, ” ca e de familie” si alte multe imbecilitati… Si ma intreb oare cum putea el, un incult, sa tinda atat de explicit la o persoana care se vedea in mod clar invatata si cu o cultura solida… Oare credea ca o relatie se petrece doar pe orizontala, intre asternuturi?!? Oare credea ca este un mascul suficient de atragator ca sa fie prezentat familiei si prietenilor fetei cu care, mai mult ca sigur, nu avea nimic in comun?!? Poate unii dintre cititorii mei vor vedea aici un snobism crunt… Vreau sa specific ca nu este vorba de asa ceva, ci doar de incapacitatea mea de a intelege cum unii oameni cred ca daca ei se scalda in mizerie intelectuala si ceilalti o fac aidoma lor… Nu inteleg persoanele care, neavand habar despre existenta unei minunate vieti spirituale, aspira intr-o incapatanare crunta sa isi gaseasca perechea intr-o fiinta pentru care sufletul reprezinta mai mult decat mancarica si berica… Ce poate sa discute o persoana sensibila, iubitoare de lectura si de frumos cu o persoana care nu se gandeste decat la nevoile primare, specifice si animalelor pe care nu vreau, sub nicio forma, sa le jignesc( ele nu au nicio vina)?!?

Explore posts in the same categories: Cunoastere, Viata

6 comentarii pe “Relatii…”

 1. Dan Says:

  Pustiul a vazut exact ceea ce ai spus si tu prima data „o fata tanara si draguta”. De unde reiese partea cu „fata invatata cu o cultura solida” iar el un „incult”?

  • tharsisr Says:

   Fata tanara despre care am scris la inceputul postarii mele ” se vedea” ca ar detine o cultura solida! Cum ” se vedea” acest lucru?!? Simplu: modul in care arata exprima in mod evident ca este o persoana careia ii place sa stie, sa cunoasca si sa studieze( posibil ca aceasta sa fie o eroare a mea)… Pustiul era un incult cu siguranta! Crezi tu ca o persoana de aproximativ 12 ani, cu stergator de parbriz in mana, care-i propunea tinerei o ” viata conjugala” incredibila alaturi de el, zicandu-i ” io am bani si, pa tine ca esti frumoasa, te umplu de aur!”, putea sa detina o minima cultura?!?

 2. Dan Says:

  Hahaha, 12 ani!!! Nu se pune! Asta micu` ori facea misto, ori era minoritar. Sau ambele.

  • tharsisr Says:

   Cine hotaraste daca se pune sau nu?!? Ce iti inchipuiai?!? Un flacau care acosta o don’soara in tramvai?!? ;)) Cum ai zis tu intr-un alt comment: nimic nu e ceea ce pare a fi…

 3. Dan Says:

  Da.
  Ideea e ca, dupa ce i-ai spus varsta, postul tau si-a pierdut farmecul.

  • tharsisr Says:

   Asta ma face sa fiu trista… Cum sa isi piarda farmecul?!? De la exemplul dat, am facut o prezentare a minunatelor care se insotesc cu indivizi mai mult sau mai putin obscuri, specimene ceva mai mari decat personajul meu, dar cu un trecut asemanator…


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: